Lærlinge tænker ud af boksen

Foto: PR // Michael Paarup Hegelund og Axel Grønkjær Svendesen

Med formodning om øgede vækstrater ruster Nordomatic sig til fremtiden. Et af tiltagene er en lærlingestrategi med et mål om, at ca. 20 % af den samlede teknikerstab skal bestå af lærlinge. Teknikkoncernen har på nuværende tidspunkt seks lærlinge på Sjælland og ti lærlinge i Jylland.

Teknik-koncernen Nordomatic har netop nu iværksat en række tiltag for at tiltrække lærlinge og altså medvirke til at uddanne fremtidens arbejdskraft. 

Markedet har taget rigtig godt imod vores Smart Building-løsninger til intelligent ejedomsdrift, og trods den nuværende situation med Corona forventer vi gode vækstrater inden for området. Netop derfor er det vigtigt at kigge fremad og sikre, at vi har de rette kompetenceprofiler med. Det er grunden til, at vi har initieret en ny, ambitiøs lærlingestrategi, så 20 % af virksomhedens teknikerstab skal bestå af lærlinge om året, så vi kan få trænet nye medarbejdere op i CTS, fortæller adm. direktør Toke Juul fra Nordomatic og fortsætter: 

Vi gør det både for at løfte virksomheden til et højere niveau men også for at bidrage til samfundet ved at uddanne faglært arbejdskraft. For vi har alle et ansvar for at sikre, at der i fremtiden er veluddannet arbejdskraft, fortæller direktøren og påpeger samtidig, at virksomheden som del af en nordisk koncern også kan tilbyde internationale jobmuligheder. 

De internationale jobmuligheder og nørderiet i teknikken interesserer Michael Paarup Hegelund og Axel Grønkjær Svendesen, der er to af de i alt seksten lærlinge, som koncernen på nuværende tidspunkt har under oplæring. Specielt koncernens omfangsrige arbejdsopgaver, hvor man bliver udfordret og kan nørde, er grunden til, at Michael og Axel er gået i lære. 

Mulighed for at være nørdet
Michael og Axel der er gået i lære to helt forskellige baggrunde. 33-årige Michael Paarup Hegelund fra Vanløse er en klassisk familiefar med tre børn og uddannet it-supporter. Han droppede dog i 2017 it-branchen for netop at gå i lære inden for tekniske installationer. 20-årige Axel Grønkjær Svendsen fra Næstved er i dette år startet som elektrikerlærling med speciale i CTS. Han valgte CTS som speciale, da den giver plads til nørderi. Michael Paarup Hegelund har det lidt på samme måde:

Du skal virkelig bruge hovedet her. Der er nyt at lære hver dag, og du bliver dagligt udfordret med nye problemstillinger. Og så kommer du hele tiden ud på nye arbejdspladser og nye opgaver. Det er langt mere afvekslende end at være it-supporter, lyder det fra Michael, som har været med i projekter på blandt andet Axel Towers, City2 og Ro’s Torv. 

En bred uddannelse
Axel har i de første uger af læretiden deltaget i opgaver på bl.a. Københavns Rådhus og i FN Byen. 

Det passer mig rigtig godt at komme ud og se noget forskelligt, men det allerfedeste er, at du kan få lov at nørde med tingene og tænke lidt ud af boksen. Det var det, der fik mig til at vælge denne retning i stedet for den traditionelle elektrikeruddannelse. Og så er jeg heldig at gå sammen med en svend, som er dygtig til at lære fra sig, fortæller Axel Grønkjær Svendsen.

Det betyder for Michael også meget, at jobbet ikke er de traditionelle elektrikeraktiviteter hjemme hos hr. og fru Danmark, men at det omhandler  automatik, styring af anlæg og andre typer opgaver, der stiller store krav til hans faglighed.