I kampen mod dårlig akustik opruster Rockfon med ambassadører

Foto: PR // Akustiskambassadører afholder samtaler med arkitekter
Denne nyhed er oprindelig bragt på byggetidende.dk

Et stille og roligt lydmiljø er vigtigt i rum som klasseværelser, hospitaler og kontorer. Det kan der ikke herske tvivl om. Alligevel påvirkes folks hverdag dog af larm og støj, og de forstyrrende lyde og dårlig akustik kan forårsage stress og træthed. Mange mennesker er desværre ikke klar over, at det er den dårlige lyd, som påvirker dem negativt. 

Dårlig akustik kan påvirke folks trivsel og velvære og samtidig være skyld i alvorlige sundhedsrisici som stress, høretab og forhøjet blodtryk. Det er derfor vigtigt at tage højde for, hvordan støj påvirker os.

For at forstå præcis, hvad det er, der får os til at føle os utilpasse, når vi går ind i et rum, har akustikproducenten Rockfon nu investerer både tid og kræfter i at uddanne akustiske ambassadører. Initiativet sigter mod at skabe faglig og offentlig opmærksomhed om dårlig akustik og ligeledes præsentere forskellige løsninger på problemet.

Investering i dybdegående viden
Det kan for de fleste være vanskeligt at identificere, hvad det egentlig er, der får os til at føle os utilpasse, når vi træder ind i et rum. Dårlig akustik ofte bærer skylden, hvilket kun få mennesker ved. At gøre opmærksom på netop dét er noget, som nye akustikambassadører hos Rockfons skal hjælpe med. De vil dele ud af deres viden omkring gener og negative konsekvenser ved dårlig akustik. Christian Agner, Business Unit Director hos Rockfon, forklarer om initiativet:

– Målet med uddannelsen er at tydeliggøre, hvor stor en betydning et godt lydmiljø har. Vi vil demonstrere, hvor kritisk det faktisk er for studerende på en skole og for personalet på et kontor. Mange har ikke den rette indsigt i, hvordan dårlig akustik påvirker os næsten dagligt, og det ønsker vi at rette op på. De nye ambassadører får en unik rolle på markedet som specialister med ekspertise inden for akustik og med bedre indsigt i, hvordan man præsenterer og løser de problemer, som et dårligt lydmiljø kan medføre.

Finn Jørgensen, rådgiver hos Rockfon, er en af ​​de nye akustikambassadører i Danmark. Han fortæller:

– Uddannelsen fandt sted i Holland, og vi var omkring 30 personer fra interne salgsorganisationer i hele Europa. Gennem træningen fik vi et større indblik i, hvordan akustik påvirker os både på arbejdspladsen og derhjemme. Vi lærte også en del om præsentationsteknologi, så vi kan uddanne andre. Ideen er, at jeg som lokal akustiskambassadør nu er i stand til at uddanne mit interne team på en mere dybdegående måde. Samtidig har jeg fået de nødvendige værktøjer til at holde præsentationer ude af huset, uanset tidligere viden.

Ekspertise til alle niveauer
Foruden at give et indblik i, hvordan dårlig akustik påvirker os og vores hverdag, har ambassadørerne nu også den ekspertise, som kræves for at give tilpassede anbefalinger til bygherrer, arkitekter og andre, der søger viden om emnet. Christian Agner forklarer:

– Uddannelsen har styrket Rockfons plads på markedet. Vi har nu det, der skal til for at tale med alle parter, der ønsker eller har brug for at vide mere om akustik. Uddannelsen har således resulteret i, at vores ambassadører er i stand til at gå ud og tale med eksperter såvel som private. Ambassadørerne kan tilbyde dem både en bedre indsigt i problemet og gode råd om hvilken akustisk løsning, der er den rigtige for dem. Helt enkelt en perfekt blanding af teori og praktik.